AKILLI ŞEHİRLER
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Akıllı Durak Projesi

Teknoloji alanındaki en son yenilikleri hizmetlerinde giderek daha fazla kullanan Kayseri Büyükşehir Belediyesi akıllı durak sistemi ile modern, hızlı, kaliteli ve doğru ulaşım imkanı sağlayacak.
Otobüs duraklarına takılan QR kodlu levhalarla durağa yaklaşan otobüslerin konumları, varış zamanları akıllı telefonuna indirilen basit bir uygulama ile öğrenilebilecek.
Akıllı durak uygulaması kapsamında üzerinde kare kod (QR kod) ve durak numarası bulunan levhalar duraklara monte edilmiştir.
Durakta bekleyen vatandaşlar mobil cihazlarına (Akılı Telefon, Tablet) Kayseri Kent Rehberi Uygulamasını yükledikten sonra durak tabelası üzerinde bulunan kare kodu uygulamayı kullanarak cihazlarına okutarak otobüsün nerede olduğunu, duraktan geçen otobüs hatlarını ve yaklaşık olarak ne zaman geleceğini öğrenebilecektir. Ayrıca durağın konumunun bulunduğu haritada yaklaşan otobüsler gerçek zamanlı olarak vatandaşlara sunulmaktadır.
Akıllı Durak Projesi İle Yeni Dönem
Büyükşehir Belediyesi Kayseri Ulaşım A.Ş. Şehir İçi Ulaşım Kontrol sistemlerinde online ve mobil kontrol sistemlerine geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’nde kurulan kontrol merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Yolu’ndaki Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’ne kurulan Ulaşım Kontrol Sistemi ile ilgili Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu’dan bilgi aldı. Gündoğdu, tüm otobüslerin üçer kamera ile takip edildiğini belirterek, “Ulaşım filomuzda 390 halk otobüsü, 210 adet de belediye otobüsü olmak üzere 600 adet otobüs var. 600 otobüsün her birinde 3 adet kamera ve kamera kayıt sistemi bulunuyor. Ayrıca bu kameraların merkezden izlenmesini saylayan görüntü aktarıcılar var. İstediğimiz otobüse ait şoför ve yolcuların görüntüsünü anında görebiliyor ve bu görüntüleri depolayabiliyoruz” dedi. Feyzullah Gündoğdu, sistem sayesinde araç sürücülerini anında uyarmanın da mümkün hale geldiğini belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sistemle ilgili bilgi alırken bizzat da sistemi test etti. Kontrol masasına oturan Başkan Çelik, seyir halindeki herhangi bir otobüsün üzerine geldiğinde o otobüsteki şoförle ilgili ayrıntılı bilgiye de ulaştı.
Kaynak: https://cbs.kayseri.bel.tr
-
E-DEVLET6 sene ago
İstanbul İlçe Belediyeleri Kent Bilgi Sistemi Tam Liste
-
KENT BİLGİ SİSTEMİ7 sene ago
Kent Bilgi Sistemi nedir?
-
KENT BİLGİ SİSTEMİ6 sene ago
MAKS, Mekansal Adres Kayıt Sistemi Nedir?
-
KENT BİLGİ SİSTEMİ6 sene ago
Mekansal Strateji Planı Nedir?
-
BELEDİYELER7 sene ago
E-Belediye hizmeti Pursaklar Belediyesi’nde
-
KENT BİLGİ SİSTEMİ6 sene ago
Kent Bilgi Sisteminin faydaları neler?
-
BELEDİYELER6 sene ago
Kentsel Dönüşüm’de Bursa Yıldırım Belediyesi’nden büyük adım
-
KENTSEL DÖNÜŞÜM6 sene ago
Ataşehir’de Kentsel Dönüşüm Yenisahra’dan başlıyor